Vallgrund på besök i Pyttis

16.5-18.5.2018
Sirius
Vallgrund skola var här två nätter. Vi gjorde allt möjligt till exempel var till Sirius och klättrade och surffade. På Sirius finns det tre olika klättringsbanor, två surffnings bassängar och en tunnel där man kan flyga.
Emilia, Sonja, Evy, Alexandra

Idrottskärran
I idrottskärran finns det många idrottsredskap. Där finns t.ex höjdhoppsredskap, bollar, kulor och allt annat som hör till idrotten. En man hämtar kärran varje år till vår skola. Vi hade den i vår skola då när Norravallgrundskola var hos oss.
Bill, Rainer, Eva, Emma

Bussresan till Kotka
På kvällen tittade vi från kartan vilka vägar våra gäster åkte på.
Och sedan åkte vi omkring Kotka. Vi körde förbi Kotka svenska samskola, alltså sexornas kommande högstadium. Vi stannade vid Sapokka och såg osss omkring. Sedan körde vi förbi kejsarensfiskestuga.
Amelia, Olivia, Ellen, och Oscar

Utfärd till Kammin                                                                                                                                                                                                 Vi skulle göra en utfärd till Kammin, alltså till en plats där man kan t.ex: grilla korv. Vi åkte dit med bussen, för att spara tid. Där hade vi lekar, så vi kunde bekanta oss bättre med vasaborna. Sedan grillade vi korv och majs och vi hade också hämtat marchmallows och smält choklad. Vi promenerade tillbaka till skolan.
Elina, Jerina, Anna och Enja

När vi övernattade i skolan
Vi kom på torsdag morgon normal tid till skolan. Men fast vi kom normal tid till skolan hade vi helt annorlunda dag. Då vi kom till skolan väntade vallgrund eleverna på skolgården. Vi var på morgonen i kammi. Vi hade roligt där. När vi kom  tillbaka till skolan gick vi och åt. Vi hade pizza. När man hade ätit var det fritid. Många var inne men några var ute. Några timmar senare for vi till Sirius. Vi var cirka 2 timmar i Sirius och sen kom vi till skolan. När vi kom till skolan gick vi och åt. Vi hade hamburgare till mat. När alla hade ätit och det var fritid bäddade alla sina sängar färdigt. Efter några timmar for vi till Kotka. Vi körde runt i Kotka. När vi kom till skolan var klockan mycket. Efter en stund gick ganska många och lade sig. Då tänkte vi titta på ishockey men det gick inte, så vi lyssnade det från radion. När spelet hade slutat gick alla och sov.
Saronia, Eemeli, Amanda och Maisa

 

Posted in #Skolkontakt.

Följ med på äventyret och tipsa också dina kompisar om bloggen!