Snappertuna skola

Vi hade det skojigt när våra brevvänner från Närpes var på besök. Det var roligt att fara till Nylands brigad, vi lärde oss mycket. Det var roligt att träffa min brevvän Rosa. Vi for till stranden två gånger. Ena gången var vattnet ca. 20 grader. Vi hade en fotbollsmatch mot Pörtom men vi förlorade 3-2. Vi hade brevväxlat med dem tidigare, men det var ändå roligt att se dem. Maten var god och vädret var fint. (Emma)

Det var roligt när Pörtomeleverna kom till oss. Det var roligt att vara på stranden. Första dagen åkte vi till stranden, spelade fotboll och lekte samarbetslekar. Fotbollsmatchen var jämn. Men Pörtom vann 3-2. Dom som inte ville spela fotboll fick kasta frisbeegolf i stället. Andra dagen var vi till Ekenäs, till Nylands brigad, stranden, åt glass och var till borgen. I borgen fick vi en guidad tur som handlade om hur dom bodde i borgen, vem som hade bott där, vad dom åt, hur dom åt och mycket mera.På onsdag kväll grillade vi korv och lagade egna spett. Till efterrätt fick vi grillade marshmallows. Den sista dagen lekte vi en sista lek och sedan var det dags att säga hejdå. (Elin)

image

Det var roligt när brev-vännerna från Pörtom kom och besökte oss. Vi åkte till Ekenäs och besökte Nylands Brigad och simmade. Det var kallt i vattnet. På onsdag kväll grillade vi korv och gjorde spett med köttbullar, knackkorv och ananas och sedan hade vi lite lekar. Det var synd att de åkte hem efter bara en och en halv dag, men det ska bli roligt att åka och hälsa på dem i höst! (Cilia)

Jag tyckte att det var roligt att träffa Pörtomeleverna, det blir nog roligt att se dom ingen på hösten när vi kommer till dom. Men det var synd att jag kunde inte vara så mycket med min brevvän för att hon hade ont i sin nacke. Vi simmade, spelade fotboll/frisbeegolf och vi besökte Nylands brigad. (Lisa)

 

Posted in #Skolkontakt.

Följ med på äventyret och tipsa också dina kompisar om bloggen!