Kyrkoby skola – resdag

Tisdagen den 15.5

Vi vaknade redan vid 4-tiden för att stiga på bussen som startade ca 5.20. Vår busschaufför mötte oss. Han var snäll och trevlig. Han heter Stig. Under bussresan lyssnade vi på musik och tog bilder av varandra. Vi hade fått lov att börja prata efter första tunneln. När vi såg den räknade vi ner 3 -2 -1 NU! Så började vi prata mer med varandra.

Äntligen framme vid hamnen! Vi samlades i två köer, vi fick våra biljetter och gick in i terminalen. Vi väntade jättemycket på att stiga ombord. Frukosten väntade på oss. Bästa vad bröd men Nutella, yoghurt, karelska piroger, fisken, vattenmelonen, äggen och munkarna. Morgan hade födelsedag så det var han som bjöd på morgonmålet. J På skoj! Vi sjöng för honom på bussen.

Efter morgonmålet hade vi bra energi att röra oss på båten. På båten åkte vi mycket hiss. Tax free öppnade kl. 10. Då var vi redo att gå och shoppa. Från Taxfree köpte några Beanbooslechallenge – där man ska äta olika godisar som kan smaka nästan vad som helst för äckligt. Många deltog i ansiktsmålning och en del tittade på ishockey. I Funclub hade de en frågesport som hette ”Onnenpallo”. Några hade också krig i bollhavet. Vi kunde vara där så länge där inte var mindre barn. Vi träffade också Ville Viking och tog en groupie med honom.

Vi åt också lunch på båten men var ganska nöjda ännu efter frukosten och lite snaskande så vi åt inte så jättemycket.

Roligt att vara framme på Åland. Vi väntade mest på att träffa ålänningarna. Vi åkte till Valborg – lokalen där vi skulle sova. Det frågades ofta när ålänningarna kommer till Valborg. Kanske så där 20 gånger per elev. Spänningen steg och äntligen kom de. Vi kände genast igen våra kompisar och det var som om vi känt varandra redan länge. Vi åt mat tillsammans och sedan hade vi en rolig namnlek. Man skulle ge en kudde vidare till dem som var på samma lag och säga dess namn. Man skulle försöka få fast det andra lagets kudde. Lagen stod om varandra, varannan.

Det kändes jätteroligt och spännande att få träffa dem. Efter namnleken blev det lite gåtor och vitsar av barnen från Lemland. Sedan visade vi två danser för dem. Så blev det disco och vi lärde våra nya vänner vår discodans som vi uppträtt med.

Våra nya vänner åkte hem och vi duschade och gick ganska gärna och sova efter den långa dagen. Imorgon tar vi nya tag.

 

Posted in #Skolkontakt.

Följ med på äventyret och tipsa också dina kompisar om bloggen!